Noen av ungdommene fra Rana på speiderleir FOTO: Rana KFUK-KFUM

Vellykket speiderleir med sponsorstøtte

18 juli, 2018 7:25 Del Del Del

Speiderne i Rana KFUK – KFUM hadde virkelig været på sin side med sol fra klar himmel og god temperatur da de deltok på landsleir i månedsskiftet juni/juli utenfor Værnes.

Nesten 5000 på leir
Hvert fjerde år arrangeres det Landsleir i KM-forbundet i speideren. Årets leir ble arrangert på Lånke, rett utenfor Værnes og tiltrakk seg mellom fire og fem tusen speidere fra inn og utland. Til tross for en del solbrent vinterblek hud og kanskje litt mangelfullt væskeinntak i den stekende varmen, var det topp stemning blant speiderne under oppholdet, som ble muliggjort av sponsorstøtte fra blant andre Mo Industripark AS.

Ung innovasjon som tema
Leiren, som ble gjennomført mellom 29. juni og 7. juli, hadde som motto «finne – forme – forandre» og ble kalt Futura 2018, med ung innovasjon som tema. På programmet sto ulike aktiviteter hvor målet var å finne nye muligheter og løsninger som kan bidra til å forme fremtiden og forandre verden de unge speiderne vokser opp i. Fremtidens matkilder, oppfinnertorg og vitensenter var blant tilbudene de kunne utforske på leir.

– Å skape engasjement, læring og bevisstgjøring hos ungdom om noen av fremtidsutfordringene verden sammen må løse, i en setting hvor de også har det sosialt og aktivt er svært positivt. Derfor er Mo Industripark AS glad for å kunne bidra til å realisere speiderne i Ranas leirdeltakelse, sier Markedsdirektør i MIP AS, Jan Gabor om sponsorstøtten.

Alene på tur
Høydepunktet for mange av deltakerne var den såkalte «hiken» hvor speiderne er ute i skogen i 24 timer uten ledere, hvor de skal orientere seg frem til forskjellige sjekkpunkter. En del av hiken er også å overnatte ute under åpen himmel. Da ungdommene kom tilbake fra døgnet uten leder var de naturlig litt slitne men fornøyde med gjennomføringen og erfaringene de gjorde seg på tur.

Rana speiderne har allerede begynt planleggingen av neste leir som er i 2020 i Valnesfjord. Denne leiren er en såkalt kretsleir og vil være en leir for Nordland og Trøndelag.

Speiderentusiast Kjell Voldsund, som også sitter i styret til Rana KFUK – KFUM, skryter av speiderne som deltok på leiren og uttaler at denne turen var en suksess for ungdommene.
– For oss ledere er én uke på leir akkurat passe, men for speiderne er det kanskje noen dager for lite. Mange fikk det travelt de siste dagene for å si farvel til sine nye venner… og kanskje en aldri så liten «leirkjæreste», humrer Voldsund.

Han takket også på vegne av klubben for sponsorstøtte fra blant andre Mo Industripark AS.

Snekkerferdighetene til Rana-speiderne ble også satt på prøve under leiren. De fikk bryne seg på å bygge spisebord, portal, sagkrakk og oppvaskbenk. Bildet viser noen av speiderne ved portalen de satt opp – som etter hvert også ble benyttet som volleyballnett. FOTO: Rana KFUK-KFUM

 

Fra Rana deltok følgende 23 speidere (inkludert ledere):

Even Skansen Furuheim, Olav Storbakk Jensen, Alma Thomassen, Marianne Voldsund, Leon Aune Brekke, Niclas Myrnes Øynes, Elias Strøm Ulvestad, Isak Strøm Ulvestad, Jonas Solheim Røssvassbukt, Nikolai Eskildsen, Charlotte Voldsund, Anja Gustavsen, Anne Amundsen, Andrew Amundsen, Adam Amundsen, Benjamin Amundsen, Julian Amundsen, John-Børge Westgaard, Joakim Westgaard, Elfrid Voldsund, Kjell Voldsund, Lars Grønfjell og Sverre Pedersen.

 

 

Del Del Del