Daglig leder i Fia Eiendom AS, Øyvind Gruben, er svært fornøyd med å kunne koble nytt bygg på Gruben til fjernvarmenettet.

– Vi er fornøyde kunder

14 October, 2019 10:21 Del Del Del

Mo Fjernvarme har ferdigstilt første etappe av utvidelsen av fjernvarmenettet til Gruben bydel. Nå er det klart for påkobling, og første kunde ut er Fia Eiendom AS, som er huseier for nye Byggtorget og Beleggsenteret.

 

– Her har de til sammen vel 2.700 m2 å boltre seg på, forteller daglig leder i Fia Eiendom, Øyvind Gruben.
– I løpet av oktober skal alt stå klart, så nå er det siste innspurt. I morgen kommer leverandørene for å fylle varer i hyllene, forteller Gruben da vi treffer han tidlig i oktober.


Miljøvennlig profil

Å forberede bygget for installering av fjernvarme har vært en investering av betydning.
– Når vi fikk muligheten var det en selvfølge at vi skulle koble oss på Mo Fjernvarme. Det er en stor investering for oss, men vi ønsker et bygg med en miljøvennlig profil. Nå får leietakerne våre varme og gode bygg med fjernvarme distribuert gjennom radiatorer og ventilasjonsanlegg. Ventilasjonsanlegget skrus ned om natta og opp om dagen, forklarer Gruben.

Fia Eiendom har det første bygget med fjernvarme i Gruben bydel, men alt ligger klart for at ytterligere bygg kan kobles på.

– Vi er jo veldig glade for å få denne muligheten, og vi er fornøyde kunder av Mo Fjernvarme, sier den daglige lederen.

Med oppvarming fra Mo fjernvarme, brukes overskuddsvarmen fra industrien til oppvarming av bygg.

Stort potensiale
– Årets etappe ble satt i drift som planlagt den 18. september, forteller daglig leder ved Mo Fjernvarme, Terje Sund-Olsen.
Hele prosjektet til Gruben bydel har en samlet investeringskostnad på i underkant av 15 MNOK. Det inkluderer tilknytning av ny barneskole og idrettshall på Gruben til neste år, samt planlagte nærings- og boligbygg i området frem mot 2023.

Mo Fjernvarme har satset på bydelen fordi de så et stort potensial for fjernvarme på Gruben, og utbyggingen de har gjort i år er bare første trinnet i denne satsingen østover langs E12.
I år har de avsluttet hovedtrasèen ved det nye bygget til Fia Eiendom AS, med en forgreining opp i Skolealleen til tomten der den nye barneskolen skal bygges.

– Alle eksisterende bygg som har vannbåren varme kan i prinsippet koble seg på, og så er det generell tilknytningsplikt for alle nybygg over 500 m2 innenfor vårt konsesjonsområde. Vi gratulerer Byggtorget og Beleggsenteret med sitt flotte nybygg, og er veldig glad for å ha fått dem som kunder hos oss, sier Sund-Olsen.

Del Del Del