Bjørnar Moxnes i samtale med Jørn Kato Reinholdtsen i Celsa under omvisningen i smelteverket.

Vil kjempe mot utenlandskablene i Stortinget

7 juni, 2017 23:43 Del Del Del

 

Rammebetingelser for kraftforedlende industri sto på agendaen da partileder i Rødt, Bjørnar Moxnes, besøkte Mo Industripark. Han fikk presentert aktiviteten i industriparken, arbeidet med å bli grønn industripark i verdensklasse og fikk også en omvisning hos Celsa og i industriparken.

– Fossefallene la grunnlaget for det norske industrieventyret, og skal legge grunnlaget for framtidas industrieventyr, sier Moxnes. Da kan vi ikke selge vannkraften ut av landet gjennom de planlagte eksportkablene. Kablene vil føre til at Norge får like høye kraftpriser som det er på det europeiske markedet. Dermed mister vi vårt viktigste konkurransefortrinn. I dag er vi en verdensledende grønn industrinasjon. Når strømmen blir dyrere blir det vanskelig å drive kraftforedlende industri i Norge. Tap av grønn industri, arbeidsplasser, verdiskaping og velferd kan bli resultatet.

Derfor sier Rødt nei til nye eksportkabler og ja til kraftforedlende industri i Norge, og vil kjempe mot dette dersom de kommer inn på Stortinget til høsten.

I tillegg til partileder Bjørnar Moxnes deltok Thor Aksel Ulriksen fra Rødt Hemnes, Egil Brauten fra Rødt Rana, Didrik Sten Ingebrigtsen fra Rødt Nordland, Lars Frøysa fra Celsa og Kim Jørgensen fra Industransporten.

 

Del Del Del