Torstein Myhre er ansatt som trainee ved TechTeam AS.

Ville bli ingeniør

28 januar, 2014 10:04 Del Del Del

Torstein Myhre bestemte seg allerede i sjuende klasse for å bli sivilingeniør. Etter å ha blitt mer og mer opptatt av mekanikk og av å bygge ting, ble valg av utdannelse derfor enkelt.

Torstein hadde et godt bilde av hvordan der var å jobbe i industriparken.

– Bestefaren min jobbet også her. Han var med under anleggstiden fra 1940-tallet. Så ble han visergutt og til slutt kontorsjef, sier han.

– Da jeg var seks år gammel begynte jeg å skru på sykkelen og hentet forskjellige deler. Jeg kjøpte meg crosser for konfirmasjonspengene. Jeg ble i ung alder styrt inn mot maskiner. Allerede i sjuende klasse hadde jeg bestemt meg for å bli ingeniør, sier han.

Underveis i utdannelsen valgte han å spesialisere seg innen marine konstruksjoner fordi han følte det var litt mer spesialisert og mer action når han også måtte ta hensyn til hvordan konstruksjonene hadde påvirkning også fra bølgene. Det var mange av Torsteins klassekamerater som fikk jobb etter endt utdannelse. De ble spredt mellom Oslo, Stavanger, Trondheim og noen til Ålesund, med jobber innen beregning av forskjellige marine konstruksjoner, som for eksempel skrog til skip.

Han fikk jobb da han hadde et halvt år igjen av utdannelsen, slik også hans klassekamerater gjorde.

– Som ingeniør må man være god i matte, kreativ og generelt glad i realfag. Man må klare å se så mange løsninger som mulig, sier han.

Torstein skrev bacholeroppgaven ved Høgskolen i Sør-Trøndelag. Det var om tidevannskraftverk. Masteroppgaven skrev han ved NTNU i Trondheim, og da han avsluttet denne hadde han allerede fått deltidsjobb ved TechTeam. Med kontor her kunne han lettere jobbe med oppgaven når han var i Mo i Rana.

Studievalgene han har tatt passer svært bra med jobben han har i dag.

– Jeg holder på med konstruksjoner nå også. Det er de samme prinsippene som er ved beregning av konstruksjoner, med unntak av de dynamiske påvirkningene som bølgene gir, sier han.

Han er i en traineeordning gjennom Kunnskapsparken Helgeland AS, og han skal være det i til sammen ett år.

– Det er en svært god ordning. Vi traineer møtes, får innblikk i hverandres hverdag og utveksler erfaringer, sier Torstein.

Gjennom traineeordingen har han nylig også startet på et lederkurs som omhandler prosjekt og kommunikasjon.

 

Må bryne seg litt

Torstein trives med utfordringer og det å lære seg nye ting.

– Jeg liker å ha noe å strekke meg etter. Jeg valgte marinfaget, da det gir mest utfordring ved å beregne konstruksjoner på grunn av de dynamiske påkjenningene som konstruksjonene skal tåle fra bølgene. Jeg liker å ha noe å bryne meg på, og så er det jo så artig når man får det til, smiler Torstein.

Han mener TechTeam er en svært allsidig bedrift med mange dyktige ansatte, ikke minst fordi selskapet er en del av og eid av Momek Group AS

– Om det er ting jeg er usikker på, så er kollegene alltid behjelpelig, sier han.

Jobben går i all hovedsak ut på å tegne og beregne.

– Det blir en del fram og tilbake med regning. Jeg tegner også en del. I det siste har skrevet mange prosedyrer.

Jeg får prøvd litt forskjellig her. Jeg var med på å beregne takkonstruksjonen og den nye krana til produksjonshallen for Wasco Coatings Norway AS ved Rana Industriterminal. Det er artig å se at det man har beregnet blir bygd, avslutter Torstein Myhre.

 

Kort om Torstein Myhre

Navn: Torstein Myhre

Alder: 25 år

Bedrift: TechTeam AS, Trainee.

Hjemsted: Fra Hauan ved Røssvoll, bor i Mo i Rana

Utdannelse: : Bachelorgrad i maskiningeniør med spesialisering på marine konstruksjoner. Mastergrad spesialisering på struktur ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) i Trondheim.

Arbeidserfaring: Tre somre ved FESIL Rana Metall AS, Deltid ved TechTeam AS siden februar 2013, og trainee samme sted siden 1. juli 2013.

 

Se reportasjen fra MIP Magasin 2014 i pdf-format:

MIPmagasin_TorsteinMyhre

 

Del Del Del