Prosjektleder Sandra Olsen og driftsingeniør Espen Moe i Mo Industripark AS er ambassadører for fremtidens industri.

Ambassadører for fremtidens industri

8 May, 2017 10:46 Del Del Del

De er unge og kompetente industriarbeidere. Derfor har de fått en ambassadørrolle for Mo Industripark AS i arbeidet med å vise fram industriparken som fremtidens arbeidsplass.

Driftsingeniør Espen Moe og prosjektleder Sandra Olsen ved MIP Kraftnett har siden oppstart fått arbeidsoppgaver som de ikke ble forberedt til under studiene på universitetet.
– Vi har frontet Mo industripark på ulike arenaer, og det gjør vi gjerne mer av, sier Moe og Olsen.

Kraft til omstilling

De er ansatt på MIP Kraftnett og jobber i det daglige med en smidig distribusjon av kraft til kunder i og utenfor Mo industripark. De har sammen med sine medarbeidere ansvaret for 29 kilometer med luftledninger, 33 kilometer kabler, 56 transformatorer og 440 målere.

– Jeg visste egentlig fint lite om Mo industripark før jeg selv ble ansatt her, røper Moe som opprinnelig er fra Mosjøen.
Han har derimot på kort tid satt seg inn i mye av det som rører seg både i MIP Kraftnett og resten av industriparken.
– Når man kjører forbi Mo industripark ser den for mange uforandret ut, men her inne har det skjedd store forandringer og jeg opplever en unik velvilje til å omstille seg, sier Moe.

Verdens beste arbeidsplass

MIP Kraftnett drifter transformatorstasjonen i Mofjellet, hele strømdistribusjonsnettet i Mo industripark, trafostasjonene som befinner seg ute hos kundene og kraftlinja som går fra Mo industripark til Storforshei.

– Den må vi kanskje gjøre noe med nå som det blir flyplass, sier Olsen.
Hun tok ingeniørutdanning ved NTNU i Trondheim, men som ranværing hadde hun god kunnskap om hva som rørte seg i industriparken.
– Men, det er ikke så mange studenter som har det, så jeg skulle ønske at Mo Industripark var litt flinkere til å fortelle om de mulighetene som finnes her på universitet og yrkesmesser, men, det er kanskje det som har blitt vår rolle, smiler Olsen.

– Arve Ulriksen (adm.dir) har en finger med i alt. Det er så mye spennende som skjer her, sier hun.
– Vi opplever Mo industripark som veldig positive og offensive. De er ikke redde for å prøve noe nytt og det er artig, sier Moe.

De mener selv de har verdens beste arbeidsplass med en god miks av ingeniører og montører med mange års verdifull arbeidserfaring.

– Vi er i et miljø med mye faglig kompetanse. Den eldste montøren er 68 år, så samlet er det mye erfaring her og det virker som om at folk trives i jobben, sier Moe.

Fremtidens kompetanse

I Mo industripark omsettes det for syv milliarder kroner.

– Det er veldig artig at Jan Gabor og Trine Fredriksen tar kontakt for å få oss med på nye utfordringer. Det håper vi de gjør i fremtiden også. Men, vi vet ikke alltid hva vi går til. Jeg skulle presentere Mo Industripark under First Lego League og skulle si noen ord på scenen. Jeg hadde forventet et par skoleklasser og noen foreldre, men det var fullsatt spektrum. Da ble jeg litt nervøs, men det gikk bra og det var en artig erfaring, sier Olsen.

– Jeg fikk muligheten til å kjøre i en av følgebilene under Arctic Race i fjor. Da kjørte vi i puljen som lå foran løpet. Vi lå bak Norsk Laks og foran TV2. På de stedene det var mye folk stoppet vi og hoppet ut av bilene for å dele ut MIP-effekter og sjokolade. Norsk Laks begynte å lage mat og Otto Lauritzen kom plutselig med filmteamet på slep. Det var veldig mye action og veldig gøy å delta. Som ambassadører får vi derfor være med på veldig mye forskjellig, sier Moe.

Ambassadørjobben kommer i tillegg til den daglige jobben, men de synes det er såpass viktig og artig at de prioriterer det.
–  Jeg var den første damen som ble ansatt i MIP Kraftnett og alle har vært veldig opptatt av at jeg skal trives. Jeg håper jo at jeg ved å representere MIP klarer å få ut informasjon og bidra til at flere jenter vil utdanne seg innen teknologi. Og, jeg håper at vi klarer å lage et godt og riktig bilde av livet som ansatt i industriparken. Jeg tror derimot at effekten av arbeidet vi gjør er mer langsiktig, men jeg er sikker på at den kommer etter hvert.

– Det har stor verdi for Mo Industripark at vi også kan frontes av unge, dyktige medarbeidere som Sandra og Espen, sier informasjonssjef Trine Fredriksen. De representerer fremtidens kompetanse, og kan formidle budskapene om grønn industripark og attraktive arbeidsplasser på en unik måte. Det gjør de både til skoleelever og studenter, men også til politikere og mer voksne målgrupper.  Vi er heldige og får mange henvendelser om besøk til industriparken, og også om deltakelse på eksterne konferanser og messer. Derfor er vi glade for å ha med oss Sandra og Espen på laget.

 

Del Del Del