Lars Bruland Høyen, Inkubator Helgeland AS.

Fra oljeplattformer til landbasert industri

19 februar, 2016 11:08 Del Del Del

Lars Bruland Høyen har bare et par dager på seg fra han starter i ny jobb, til oppstartsmøtet for MIP Cluster. Da er det greit å ha vært på dypt vann før.

Det er 17 år siden båsmoværingen Lars Bruland Høyen forlot Rana. Nå kommer han hjem med kone og ett barn, sivilingeniørutdanning fra NTNU og med erfaring fra oljeserviceselskapet Aibel og Telenor.

Bakgrunnen fra Aibel, som bygger oljeplattformer, og økonom innen elektro- og telekommunikasjon hos Telenor, gir en solid plattform når Bruland Høyen tar fatt på jobben som forretningsutvikler hos Inkubator Helgeland AS og prosjektleder for MIP Cluster.

– Erfaringen fra Aibel gir en industriell bakgrunn som kan komme godt med, sier Bruland Høyen, som ser frem til å ta fatt på jobben.

– Jeg er jo forelsket i Rana-regionen, og ser med optimisme på mulighetene som ligger foran oss, sier Lars Bruland Høyen, som var såpass bestemt på å flytte hjem igjen, at den beslutninga var tatt før han hadde fått seg jobb.

– Kona mi er fra Oslo, og da hun foreslo å flytte nordover, var det bare å slå til. Da passet det jo helt perfekt at man fikk tilbud om en meget spennende jobb hos Inkubator Helgeland, sier Lars Bruland Høyen.

 

Les også artikkelen: https://www.mip.no/2016/forente-krefter-i-kamp-om-store-oppdrag/

 

Les artikkelen i pdf-format:

GuleSider_1_2016_s18

Del Del Del