Statsminister Erna Solberg fikk honnør for fokus på fastlandsindustrien og samferdselssatsing på Helgeland da hun besøkte Mo Industripark. Her sammen med verkssjef Kjetil Brose i Celsa Armeringsstål.

Ga honnør til regjeringen

29 november, 2016 14:26 Del Del Del

Ga honnør til regjeringen

Mo Industripark fikk storfint besøk da statsminister Erna Solberg var på offisielt besøk i Rana på mandag. Under besøket fikk hun innspill om viktige rammebetingelser for at bedriftene i Mo Industripark skal kunne levere på eksportinntekter, nye arbeidsplasser og grønn vekst.

Administrerende direktør Arve Ulriksen var glad for å kunne ønske statsministeren velkommen tilbake til Mo Industripark. Han benyttet anledningen til å takke regjeringen for å ha satt fokus på fastlandsindustrien.

– Arbeidet med strategi for grønn konkurransekraft og den kommende industrimeldingen er viktig for industrien. Mo Industripark har deltatt aktivt med innspill, og regjeringen har vært ute og lyttet til industrimiljøene. Det er viktig for å realisere ny, grønn vekst i Norge. Landet er avhengig av samspillet rundt ressursutnyttelse i Nord. Han ga også honnør til statsministeren og regjeringen for samferdselssatsingen på Helgeland. – Satsingen på nye E6 er viktig, og binder regionen sammen.

Samtidig var Ulriksen klar på at en ny flyplass vil være av stor betydning både for industri, reiseliv og befolkningen på Helgeland, og at næringslivet vil være fremoverlent for å få dette realisert. Statsministeren var forsiktig i sine uttalelser om flyplassaken, men håpet å få en avklaring på plass snart.

I industriparken besøkte hun blant annet Celsa Armeringsstål, og fikk en omvisning i verket. Statsministeren fikk også prøve seg bak spakene til stålovnen, før hun reiste videre til Mosjøen.

Del Del Del