Magnus Kibsgård, økonomisjef ved Rana Gruber AS.

Glad i tall

28 januar, 2014 10:08 Del Del Del

Den tidligere fotballspilleren Magnus Kibsgård ville bli fotballproff, men ble revisor i stedet. Han innrømmer at han alltid har vært glad i tall og penger.

-I jobben jeg har hos Rana Gruber får jeg brukt hele spekteret av utdannelsen min, samtidig som jeg må finne veien selv etter hvert som nye ting dukker opp. Her får man det ansvaret man er villig til å ta, sier Magnus.

Han studerte ved NHH og tok en bachelorgrad i økonomi og administrasjon. Deretter tok han en mastergrad i revisjon og regnskap.

-Jeg har alltid vært glad i tall og penger. Det var økonomi, ingeniør eller legestudiet det sto mellom da jeg skulle velge. Så ble det revisor, som er et svært teoretisk studie. Det er mange lover, regler og rammeverk å forholde seg til, sier han.

I løpet av en arbeidsdag er han borti mye forskjellig.

-Jeg gjør alt fra rutinemessig økonomiarbeid, regnskap, økonomistyring, verdsettelse av mineralforekomster av selskap i inn- og utland, styreverv, juridiske problemstillinger rundt skatt og selskapsformer, og til litt personaloppfølging. Det er vanvittig spennende og veldig variert. Akkurat nå jobber jeg mye med rubingruva som konsernet skal åpne på Grønland, sier Magnus.

 

Ferdigheter

Det kan være en fordel å ha visse ferdigheter for å jobbe som revisor. Man bør blant annet være teoretisk anlagt.

-Det viktigste er at man er interessert og brenner for det man gjør. Man må ha en viss stå-på-vilje og tørre å ha meninger om ting. Det er jo selvsagt også en fordel å være god med tall, kreativ og løsningsorientert, sier han.

Han liker å ha mange baller i luften og at det skjer ting.

– Dagene er ikke like her. Jeg liker at jobben ikke blir for rutinepreget. Det er mye å gjøre og mye å ta tak i, sier han.

Det har blitt mye reising siden Magnus begynte ved Rana Gruber i april 2010. Han har om lag 60 reisedøgn i året.

– Jeg har vært på alle kontinentene. Grønland har jeg vært flere ganger i året. På reisene er det gjerne forhandlinger som står på programmet, men også konferanser, og styremøter, sier han.

 

Gode valg

-Jeg har tatt fornuftige valg og ikke angret på noe. Jeg tok bachelor og mastergraden min med tanke på at jeg skulle flytte hjem til Mo i Rana og jobbe her. Jobben er veldig bra og jeg syns Rana Gruber er et spennende selskap å jobbe i. Det er en bedrift som ikke er redd for å satse eller tenke nytt, sier Magnus Kibsgård.

 

Kort om Magnus Kibsgård

Navn: Magnus Kibsgård

Alder: 30 år

Bedrift: Rana Gruber AS, økonomisjef

Hjemsted: Mo i Rana

Utdannelse: Økonomi på Norges Handelshøyskole (NHH), bachelorgrad i økonomi og administrasjon. Mastergrad i revisjon og regnskap. Pluss 4,5 år med juss.

Arbeidserfaring:   Sporten på Domus. Nesten to år i Deloitte og PricewaterhouseCoopers (PwC).

Rana Gruber siden 2010

 

Se reportasjen fra MIP Magasin 2014 i pdf-format:

MIPmagasin_MagnusKibsgard

 

 

Del Del Del