Mo Industripark klar for Industri 2017 i Bodø – meld deg på nå!

10 august, 2017 13:00 Del Del Del

Mo Industripark er med som arrangør under årets utgave av industrikonferansen i Bodø 27.-28. september sammen med Norsk Industri, Elkem, Alcoa, Enova, NHO Nordland, LO, Industri Energi, Nordland fylkeskommune og Nord universitet. Temaet for konferansen er konkurransedyktigheten til norsk industri og industriarbeideren. Denne nye informasjonsvideoen skal under konferansens varighet promotere flere av selskapene i parken samt muligheter og fremtidsambisjoner for Mo Industripark.

Endringer i vilkårene for industrien i Norge

Årets konferanse diskuterer stadige endringer i vilkårene for industrien i Norge, som endres i takt med vilkårene for internasjonal handel. Dette henger sammen med at industrien her til lands ikke lenger kan regnes som «norsk». Den har internasjonale eiere som deltar i en konkurranse som går globalt. Flere mener proteksjonisme og nasjonalisme i Norge kan sparke bein på norsk industri når dette skiftet blir stadig mer tydelig.

Den geopolitiske situasjonen i verden har også betydning. Utenriksminister Børge Brende innleder industrikonferansen i Bodø i september med å fortelle om hvordan dette henger sammen.

Her kan du lese mer om årets program og melde deg på

Videre skal ulike talere fra innland og utland blant annet snakke om hvor Norge befinner seg i løypa og hva vi kan lære av andre land. Internasjonale tungvektere er også representert ved Maria Laine, visepresident i Boeing-konsernet og kinesiske Chen Xi, som blant annet er CEO i Oriental Vikings Investment and Management Group samt seniorrådgiver til Helge Aasen, CEO i Elkem. Sistnevnte skal også holde innlegg på konferansen.

Hvor går veien videre?
Forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi skal delta i debatten 28.september om «Norske rammebetingelser. Globalt konkurransedyktig eller akterutseilt?» Med i debatten er også første nestleder i LO Peggy Hessen Følsvik, direktør i Norsk Industri Ole Børge Ytterdal og viseadministrerende direktør i NHO Ole Erik Almlid.

– Dette kommer til å bli en svært interessant konferanse, og vi oppfordrer så mange som mulig av tillitsvalgte å delta på konferansen. Industri Energi har deltatt i programkomiteen, og støtter også konferansen økonomisk, sier Alfheim.

Del Del Del