MOMEK Rooms: Trivelige boliger ved industriparken

8 mai, 2024 8:53 Del Del Del

50 kilo banan og 100 kilo kyllinglår per dag. Kjøkkenet hos MOMEK Rooms har i perioder hatt det hektisk. Boligriggene rett ved hovedporten til Mo Industripark fungerer meget bra, og de ansatte strekker seg langt for å levere til gjestene sine.

MOMEK Rooms består av seks boligrigger på to etasjer med plass til 228 gjester, og et velferdsbygg med storkjøkken hvor gjestene får servert alle måltider. Boligriggene er utstyrt med fellesarealer, tekjøkken, oppholdsrom, garderobe, badstue og selvsagt vaskerom med vaskemaskin og tørketrommel.

– Vi har utviklet et flott konsept som fungerer veldig bra. Vi har spisset driften, og har i dag et velfungerende konsept som i praksis fungerer som et hotell for industrien. Vi har faktisk fått forespørsel fra andre hoteller ved overbooking, forteller daglig leder i MOMEK Invest, Bjørn Audun Risøy.

Stor vekst på tre år
Vi ble vist rundt i de seks boligriggene Momek har satt opp de siste årene. Det hele startet i 2021 under navnet Temporary Space, hvor det ble satt opp to boligrigger for å huse Momek-ansatte som jobbet periodevis i Mo i Rana (https://www.mip.no/temporary-space-mo-i-rana/ ). De har siden den gang utvidet til seks boligrigger, åpnet opp tilbudet for eksterne og videreutviklet konseptet til det de i dag kaller MOMEK Rooms.

– Det er mange mennesker involvert i MOMEK Rooms, som leverer så utrolig bra over tid. Det er en kjempeprestasjon. Det er mange gjester som skal gjøres til lags over tid, og alle ansatte har strukket seg langt for å gjøre kundene fornøyde, sier Risøy.

Også i utbyggingsfasen har det vært viktig med gode samarbeidspartnere.

– Vi er stolt over hva vi har fått til. Vi er veldig fornøyde med alle samarbeidspartnere og leverandører. Vi har hatt et utrolig godt samarbeid med Mo Industripark både gjennom planleggingen til første spadetak og underveis i prosjektet, sier Risøy.

F.v.: Kjøkkensjef Håvard Bjørn, driftsleder Kyrre Nilssen, daglig leder i MOMEK Invest Bjørn Audun Risøy, renholdsleder Ingrida Dunskiene og daglig leder i Stenneset Anders Edvardsen.

Rom tilgjengelig
Driftsleder i Momek Rooms, Kyrre Nilssen, sier at konseptet hovedsakelig er rettet mot bedrifter og aktører som jobber opp mot industrien.

– Her kan man bo alt fra et par dager til månedsvis og til og med år. Markedet svinger en del og i fjor var det enormt trykk. Det er fortsatt mange som bor her, men vi har for tiden en del ledig kapasitet og er klare til å ta imot flere. Så det er bare å ta kontakt, sier Nilssen.

I 2023 var pågangen så stor at MOMEK Rooms var fullbooket.

– Vi har hatt flere fullbookede perioder. Vi har vurdert å utvide ytterligere, men det må eventuelt bli litt fram i tid. Vi får håpe at de store industriprosjektene settes i gang etter hvert, sier Nilssen.

I tillegg til å sysselsette mer enn 10 årsverk, gir MOMEK Rooms positive ringvirkninger til lokalsamfunnet ved å benytte seg av lokale bedrifter og leverandører.

– Det er mange ansatte som jobber her, og vi benytter oss av lokale firmaer og leverandører til å levere varer og tjenester.

Listen over samarbeidsbedrifter er lang, men en av tingene mange av dem har til felles er at de holder til lokalt på Mo.

– Momaid har rengjøring og det daglige vedlikeholdet, mens Stenneset lager maten på storkjøkkenet vårt. I tillegg har vi inne firma som Kvikk, Effekt, Momek Civil, Caverion, Haaland, iTeam, Securitas, Arne Sjule, Østbø, Anleggsservice og Union, sier Nilssen.

Han trekker spesielt fram hvordan Stenneset drifter kjøkkenet.

– Det er veldig betryggende å ha Stenneset som leverandør. De lager fantastisk god mat og har høyt kompetente kjøkkensjefer med stålkontroll på alle aspektene ved et storkjøkken. Vi liker å bruke lokale fagfolk der vi kan, fordi vi verdsetter å kunne snakke direkte med leverandørene våre, forteller Nilssen.

Driftsleder i Momek Rooms, Kyrre Nilssen.

Et av Helgelands største kjøkken
Kjøkkensjef Håvard Bjørn i Stenneset forteller at de er to kjøkkensjefer som jobber skift for å lage all maten. I tillegg fyller de på med ekstra bemanning ved behov.

– Vi hadde i snitt 5 årsverk på kjøkkenet i fjor. Når det er fullt med gjester, er vi oppe i seks personer på kjøkkenet. Alle fra Stenneset, sier Bjørn.

– Vi serverer alle måltider. Gjestene smører lunsjen sin selv under frokosten, men vi sørger for full frokostbuffet og full middagsbuffet. Måltidene er lagt opp til når gjestene våre jobber. Mange jobber turnus, og står opp tidlig og kommer hjem sent, forteller kjøkkensjefen.

Det går periodevis med store mengder med råvarer. Kjøkkenet er i dag en av de største på Helgeland både når det gjelder mengde mat, men også fysisk størrelse.

– I oktober i fjor var det smekkfullt her, og da gikk det over 50 kilo banan hver dag. I tillegg gikk det med 60 kilo kjøtt og 100 kilo kyllinglår per dag når vi hadde det til middag. Det var faktisk en utfordring med vareleveranse på grunn av mengden, sier Bjørn.

– Heldigvis får vi solide leveranser med råvarer fra lokale aktører. Vi får brød fra Bakeriet, kjøtt fra H. A. Hanssen, og mange andre råvarer og mat fra Arne Sjule, forteller Bjørn.

Inne i kantina i velferdsbygget hvor et av Helgelands største kjøkken ligger.

En sentral og trivelig boligrigg
Bjørn sier han har jobbet på mange boligrigger, men at dette er den mest sentrale riggen han har vært på.

– Jeg har jobbet på syv forskjellige boligrigger, og dette er den mest sentrale riggen. Man er rett ved sentrum av Norges triveligste by og det er raskere å gå til fots ned til Meyergården enn å kjøre, forteller Bjørn.

MOMEK Rooms har ledig kapasitet og rom kan bookes via nettsiden momekrooms.no.

Del Del Del