- Vi er nødt til å sikre at unge mennesker har lyst til å bli boende i regionen. Da må vi har gode arbeidsplasser å tilby, og økt kunnskap er fundamentet for å kunne utvikle gode arbeidsplasser, sier Arve Ulriksen.

NHO bekymret for kunnskapen i Nordland

13 februar, 2016 11:15 Del Del Del

 

– Kunnskap er det viktigste vi har å jobbe med framover. De sa styreleder Arve Ulriksen da han åpnet NHO Nordlands årskonferanse på Mo.

 

Dette framgår i en pressekonferansen fra NHO Nordland.

Tema for konferansen er «Det nye arbeidslivet» og fokuset er hvordan næringslivet i Nordland skal ta tak endringene som nå skjer i samfunnet.

– Vi er nødt til å sikre at unge mennesker har lyst til å bli boende i regionen. – Da må vi har gode arbeidsplasser å tilby, og økt kunnskap er fundamentet for å kunne utvikle gode arbeidsplasser, sier Ulriksen.

Innlederne på årskonferansen peker på at bedriftene i Nordland har store utfordringer foran seg i det nye arbeidslivet. Ny teknologi, mer automatisering og en ny generasjon som kommer inn i arbeidslivet vil utfordre måten bedriftslederne tenker på. Mer enn halvparten av bedriftene i Nordland rapporterer i en helt fersk undersøkelse at de ikke får tak i den kompetansen de trenger. Det er et stort gap mellom tilbud og etterspørsel etter kompetanse, og det kan tyde på at vi har et utdanningstilbud som ikke leverer den kompetansen næringslivet trenger, slo president Tore Ulstein i NHO fast.

NHO Nordlands årskonferanse på Mo i Rana samler om lag 170 deltakere fra hele fylket. Det er første gang konferansen arrangeres utenfor Bodø.

 

For mer informasjon om NHO Nordlands årskonferanse, ta kontakt med:

Regiondirektør Ole Henrik Hjartøy 905 88 345

Styreleder Arve Ulriksen 950 30 319

Del Del Del