- Denne typen slangepresse er hovedsakelig rettet mot offshorekunder og brukes ofte til bunkringslanger mellom supplybåter og faste innstalasjoner ute i havet, sier Steinar Finneide i TESS Rana AS. Her sammen med Roy Olsen og Knut Haugan.

Nord-Norges største slangepresse

24 juni, 2013 16:07 Del Del Del
- Denne typen slangepresse er hovedsakelig rettet mot offshorekunder og brukes ofte til bunkringslanger mellom supplybåter og faste innstalasjoner ute i havet, sier Steinar Finneide i TESS Rana AS. Her sammen med Roy Olsen og Knut Haugan.

– Denne typen slangepresse er hovedsakelig rettet mot offshorekunder og brukes ofte til bunkringslanger mellom supplybåter og faste innstalasjoner ute i havet, sier Steinar Finneide i TESS Rana AS. Her sammen med Roy Olsen og Knut Haugan.

Etter at flere bedrifter ved Helgelandsbasen uttrykte behov for en stor slangepresse investerte TESS i en. Det ble den største i Nord-Norge.

– Planene var egentlig å kjøpe en mindre presse, men når vi fant ut hva vi kunne bruke den til bestemte vi oss for å trå til, forteller avdelingsleder Steinar Finneide.

Markedet til TESS er i første rekke industrikunder on- og offshore. Bedriften er Norges største leverandør av slanger og slangearmatur til alle formål.

I oktober i fjor åpnet TESS Trondheim AS en ny avdeling i Sandnessjøen. Butikken holder til i helt nye lokaler i samme området som Helgelandsbasen på Horvneset.

Finneide er avdelingsleder både for Tess i Mo Industripark og i Sandnessjøen.

– Denne typen slangepresse er hovedsakelig rettet mot offshorekunder og brukes ofte til bunkringslanger mellom supplybåter og faste innstalasjoner ute i havet.

Slangene brukes også til anlegg på havbunnen i forbindelse med subsea, forteller Finneide.

Tidligere har TESS fått store slanger presset i Drammen. Nå kan bedriften gjøre det selv i Sandnessjøen. Alt de trenger å gjøre er å bestille deler.

– Den kan presse opp til tolv tommer store slanger og etter det jeg vet er det den største slangepressa i Nord-Norge, forteller Steinar.

Slangepressa er produsert i Finland og prislappen er på 1 million kroner.

Lokal tilbyder

Den store pressa krever sitt, og når slangene kommer opp i en viss størrelse må truck og rullebrett tas i bruk. Men før pressen kan settes i drift trenger maskineriet 240 liter olje. Personalet må også ha egen opplæring. Det vil derfor komme tilreisende for å lære opp ansatte ved TESS i Sandnessjøen og Mo i Rana.

De to ansatte i Sandnessjøen; butikkleder Roy Olsen og butikkansatt Knut Haugan gleder seg til oppdrag.

– Vi håper å komme inn på det markedet som har med subsea å gjøre slik at vi kan være med å montere slanger her på basen.  Vi har allerede en god dialog med brukerne av disse tjenestene.

Helgeland V&M har begynt å bruke oss på vegne av BP når de skal ha slanger og spesialtjenester. Gjennom dem ønsker vi oss større oppdrag, sier Olsen.

Det er flere fordeler med å ha en slik presse. TESS framtidige kunder slipper da å dra ned til vestlandet for å få ordnet slangene.

– Vi ser at etter hvert som aktiviteten øker vil det være en klar fordel at det er et slikt tilbud i nærheten, dersom det oppstår brudd på bunkringsslangene er det vi som er nærmest.

Målsettingen vår er å levere så mye som mulig lokalt, i hvert fall når det kommer til slanger, avslutter Roy Olsen.

 

Fakta:

Slangepresse: P 170

Vekt 4500 kg

Kapasitet: 12”(305mm)

Størst i Nord-Norge

 

Se PDF-fil av artikkelen fra Gule Sider, nr. 3, 2013. Klikk her:  GSnr3_side62013

Del Del Del