Lill Karin Fagerdal, operatør ved Fesil Rana Metall AS.

Radikalt yrkesskifte

28 januar, 2014 10:14 Del Del Del

Lill Karin Fagerdal er utdannet som kokk og servitør, men trives best i industrien. Hun skiftet yrkesvei, og angrer ikke på det.

– Jeg trivdes i hjemmetjenesten og i kokk- og servitøryrket, men hadde i bakhodet at jeg hadde lyst til å utvide horisonten litt og prøve noe annet. Ei venninne av meg som hadde jobbet i FESIL Rana Metall AS anbefalte meg å prøve der, og da var jeg så heldig å få sommerjobb som jeg trivdes veldig godt med, forteller Lill Karin Fagerdal. Dermed bestemte hun seg for et helt annet yrke enn hun egentlig var utdannet til.

 

Filteranlegget

– Jeg hadde ikke drømt om for noen år siden at jeg skulle ende opp her, men etter sommerjobben spurte jeg om jeg fikk lov til å fortsette ved FESIL, og det fikk jeg. Etter hvert ble jeg fast ansatt, og det er jeg kjempeglad for, smiler Lill Karin. Hun trekker fram de trivelige folkene og det gode arbeidsmiljøet på FESIL Rana Metall som en av de avgjørende faktorene for at hun skiftet beite så radikalt.

– Jeg synes det er bedre samhold her enn i de andre yrkene jeg har hatt, selv om jeg trivdes der og. Jeg har ikke angret på at jeg begynte her, smiler hun. I dag jobber hun i filteranlegget til FESIL, hvor hun passer på at filtrene er i orden, og blant annet skifter filterposer og kjører truck.

– Det er varierte arbeidsoppgaver som byr på nok av utfordringer. Vi må være forberedt på det meste som kan skje. Det kan dukke opp ulike ting som må håndteres og fikses, forteller Lill Karin, som godt kan tenke seg en formell utdannelse i yrket sitt.

– Jeg håper å kunne ta fagbrev etterhvert og få opplæring flere plasser i bedriften, sier hun.

 

Anbefales for jenter

Lill Karin jobber dagtid og pendler til Bjerka hvor hun bor med samboeren sin.

– Det er veldig greit å jobbe dagtid når man har småbarn hjemme og bor et stykke unna jobben, sier hun. Lill Karin Fagerdal anbefaler gjerne FESIL Rana Metall til andre jenter som teller på knappene om hvilken yrkesvei de skal gå. Til de tunge takene har de maskiner og andre hjelpemidler, så det fysiske er ikke noe sterkt motargument, mener hun.

– Det er veldig greit å være jente her. Vi er seks jenter i bedriften, men kunne godt ha vært flere. Men man må tåle en spøk, da, det er mye humor og kommentarer kolleger i mellom, ler hun.

 

Kort om Lill Karin Fagerdal

Navn: Lill Karin Fagerdal

Alder: 24 år

Hjemsted: Fra Plurdalen i Rana, bor i Bjerka i Hemnes

Bedrift: FESIL Rana Metall AS, operatør

Utdannelse:  Kokk og servitør, Polarsirkelen videregående skole, avdeling Kongsvegen Arbeidserfaring: Har jobbet tre år i hjemmetjenesten som hjemmehjelp, og som servitør på Meyergården Hotell. Ansatt i FESIL Rana Metall AS siden juni 2011.

 

Se reportasjen fra MIP Magasin 2014 i pdf-format:

MIPmagasin_LillKFagerdal

 

Del Del Del