Senter for industriell forretningsutvikling feirer 10 år

5 september, 2023 14:00 Del Del Del

For å feire sitt 10-årsjubileum inviterte Senter for industriell forretningsutvikling til et storstilt seminar på Campus Helgeland 5. september. En fullsatt kantine fikk med seg mange interessante innlegg, og selvsagt kake.

Senter for industriell forretningsutvikling (SIF) startet som en idé av Siri Jakobsen og Marianne Steinmo, og har siden utviklet seg til et forskningssenter ved Handelshøgskolen Nord Universitet med et team på hele 22 personer. Marianne Steinmo er i dag leder for SIF, og var strålende fornøyd med kombinasjonen av feiring og seminar. Tittelen på seminaret var «Hvordan kan næringsrettet forskning utvikles i distriktene?»

– Det var veldig hyggelig å se at så mange kom hit for å feire sammen med oss. Jeg tror folk også fikk et godt faglig utbytte fra alle de dyktige menneskene som deltok med innlegg og debatter her knyttet til hvordan vi kan styrke næringsrettet forskning, i og for næringslivet på Helgeland, sier Steinmo.

Administrerende direktør i Mo Industripark Arve Ulriksen, som også har vært tilknyttet senteret som lektor II en periode, og i dag som SIFs industrimentor var en av deltakerne på scenen. Han sier at senteret er svært viktig for industrien og regionen.

– SIF har vært svært viktig for å heve nivået på forskning og utvikling i regionen. De er med på å heve standarden og vi ser at SIF forsyner regionen med talenter innen økonomi og ledelse, sier Ulriksen.

FAKTA:

  • SIF jobber i grensesnittet industri, forretningsutvikling og innovasjon, og samarbeider tett med lokalt næringsliv og industri.
  • En del av Handelshøgskolen ved Nord universitet, Campus Helgeland, Mo i Rana. Teamet teller 22 personer.
  • Bidrar med undervisning ved bachelorprogrammet i økonomi digitalisering og forretningsutvikling, og MBA i teknologiledelse.
Del Del Del