Benjamin Aspdal ser frem til å ta fatt på nye oppgaver hos MainTech i hjembyen Mo i Rana.

Skal forbedre og utvikle på hjemmebane

22 februar, 2017 8:52 Del Del Del

Maintech henter hjem ny kompetanse til sitt kontor i Mo industripark og tilbyr en svært variert arbeidsdag med spennende oppgaver.

Benjamin Aspdal (30) er for øyeblikket tilknyttet hovedkontoret i Trondheim, men flytter hjem til Mo i Rana i løpet av februar.
– Jeg har jobbet med prosjektstyring de siste årene og har opparbeidet meg ny arbeidserfaring. Det gjør min bakgrunns-kompetanse mer allmenn og anvendelig. Jeg håper min erfaring på området gjør at jeg kan gjøre nytte for meg både i industriparken, i Mo i Rana og på Helgeland, sier Aspdal.

 

Viktig jobberfaring

Han tok utdannelse i data og elektronikk ved Høgskolen i Sør-Trøndelag. Etter endt utdanning flyttet han tilbake til Mo i Rana for å søke jobb.
– I denne perioden underviste jeg i fagene matematikk og elektronikk på den videregående skole. Dette var et veldig fint og lærerikt år.
Etter et år fikk han et attraktivt jobbtilbud ved Reinertsen AS, som er et EPCI-selskap med leveranser til olje- og gassindustrien, og hovedkontor på Brattøra i Trondheim.
– Det var en utfordring å finne en jobb som passet utdanningen min, men hos Reinertsen fikk jeg samlet opp nyttig og verdifull arbeidserfaring med prosjektstyring som nå har gitt meg innpass hos MainTech.
Nå flytter han sammen med sin kone tilbake til Mo i Rana.

 

Effektivisering
MainTech jobber for å finne nye og stadig bedre løsninger for kundenes behov og utfordringer. De jobber tett med bransjer som olje og gass, energi, prosessindustri, havbruk, transport og bergindustri.
– MainTech jobber mye med effektivisering av drift og vedlikehold. Jeg skal være rådgiver innen forbedring og utvikling og jobbe med aktører som blant annet Celsa og Momek. Jeg skal i tillegg undervise litt på Campus Helgeland i fag som tilbys av UiT Norges arktiske universitet, sier Aspdal som gleder seg til å ta fatt på nye utfordringer.
Hans nye arbeidsgiver er også medeier i LEAN Senter Nord AS og Aspdal vil i den forbindelse også tilby konsulenttjenester knyttet til hvordan man kan øke kundens verdi med mindre forbruk av ressurser.

 

Spennende utvikling
– Det er mye som er attraktivt ved å flytte tilbake til Mo i Rana. I industrien skjer det mye spennende og i jobben på MainTech får man muligheten til å være involvert i stor eller mindre grad i det meste som skjer i forbindelse med ulike jobber både i industriparken og andre steder i og rundt Helgeland.
– Det er i tillegg en by med mange hyggelige folk. Det er veldig grønt og har flotte turområder. Jeg ser derfor frem til å flytte hjem igjen.

 

Del Del Del