Stig Robin Aspvik er elektriker ved Fesil Rana Metall AS:

Tar videreutdanning

28 januar, 2014 14:43 Del Del Del

Stig Robin Aspvik jobber som elektriker i FESIL Rana Metall AS. For å utvide fagområdene sine, så tar han nå videreutdanning som automatiker.

Stig Robin Aspvik forteller at de har mye automatiske styresystemer i bedriften, og at automatikerfaget også innebærer en del mekanikk. Men det var elektrikeryrket som først fenget han, og da helst innen industrien.

– Som tenåring var jeg litt usikker på hva jeg ville, men jeg var interessert i elektro. Derfor begynte jeg med det på videregående, og fikk et greit innblikk i det gjennom utplasseringer. Det var elektrofaget i industrien som var mest interessant, sier han. Stig Robin trives i FESIL, og berømmer muligheten for å ta etterutdanning.

 

Drømte om å bli pilot

– Bedriften spurte om vi var interessert i et løp med videreutdanning, med blant annet samlinger i Glomfjord. Jeg synes det er kjekt med et ekstra fagbrev. Det blir mer varierte fagfelt og arbeid av det, sier han. Stig Robin flirer, og legger til:

– Jeg drømte også om å bli pilot! Men det gjør vel alle guttunger, smiler han. En utdannelse som pilot syntes han likevel ble for arbeidsomt og dyrt. Stig Robin Aspvik er tredje generasjon på herresiden i sin familie innenfor industrien. Hans farfar jobbet på jernverkskaia, mens faren er ansatt i Glencore Manganese Norway AS.

– Steget inn i industrien bød ikke på noen store overraskelser. Jeg har hørt mye om hvordan det er å jobbe der før. I tillegg til å være utfordrende og variert arbeid, så er det et trivelig arbeidsmiljø, sier Stig Robin Aspvik.

 

Kort om Stig Robin Aspvik

Navn: Stig Robin Aspvik

Alder: 23 år

Bedrift: FESIL Rana Metall AS, elektriker

Hjemsted: Gruben

Utdannelse:      Elektriker ved Polarsirkelen videregående skole, avdeling Kongsvegen. Lærling i 2,5 år ved FESIL Rana Metall AS, fra 2008. Automatikerlærling fra februar 2013, ferdig i september 2014.

Arbeidserfaring: Ansatt ved FESIL Rana Metall AS siden februar 2011.

 

Se reportasjen fra MIP Magasin 2014 i pdf-format:

MIPmagasin_StigRAspvik

 

Del Del Del