Lærling ved iTet AS, Lasse Heia, er i Nederland for å tilegne seg erfaring han og iTet kan dra nytte av.

Utveksling til Nederland

9 oktober, 2015 10:42 Del Del Del

Da lærling Lasse Heia ved iTet AS fikk mulighet til å reise til Appeldoorn i Nederland, nølte han ikke med å takke ja.

Lasse Heia er lærling ved iTet AS på andre året. Gjennom Opplæringskontoret fikk han mulighet til å reise 13 uker til Appeldoorn i Nederland, sammen med to andre lærlinger fra Mo i Rana.

– Det er en kjempebra ordning. Vi får dekket reise og opphold, og skal bo til en nederlandsk vertsfamilie. Jeg skal jobbe i en privat bedrift som tar inn datamaskiner og tar ut defekte deler, slik at datamaskinen kan gjenbrukes, pluss andre IKT-oppgaver. Det er en grønn dekkbedrift som heter Euromaster.

De tre lærlingene skal også ta et nettbasert språkkurs på nederlandsk underveis.

 

Kjempetøft

Avdelingsdirektør ved iTet, Arne Steinfjell, syns det er artig og givende for bedriften at Lasse   reiser på utveksling.

– Jeg syns det er kjempetøft og bra for iTet og kan hente inn ny lærdom. Når Lasse skal være borte såpass lenge får han et godt innblikk i hvordan den nederlandske IT-virksomheten jobber. Vi tror Lasse kommer tilbake med masse ny lærdom som kan hjelpe han videre og som iTet også kan gjøre seg nytte av. Vi i iTet har også snakket om å ta inn en utenlandsk lærling hos oss, forteller Arne Steinfjell.

Lasse Heia kommer hjem fra Appeldoorn 5. desember.

 

Se notisen i PDF-format:

GSnr5_2015-20

Del Del Del