- For å nå de tidsfrister vi har påtatt oss i kontrakten med Statoil med hensynt til produksjonsoppstart, er vi avhengig av lokalt og regionalt samarbeid både fra leverandører, kommuneadministrasjon, politikere og andre, sier koordinator Vivian Lorentzen i Wasco Coating.

Wascoetableringen – Vi utvikler oss gjennom samarbeid

26 March, 2013 11:51 Del Del Del

– Dette oppdraget er en stor mulighet for oss. Vi har mål om å øke virksomheten rundt om i hele verden, og i Mo i Rana ønsker vi å ha virksomhet lenge.

Dette forteller Martyn Wilmott som er president for Pipeline Service Division i Wasco Energy Group. 15. februar ble det kjent at Statoil tildelte Wasco oppdraget med leveranse av rør og coating av rør, til Polarled.

– Sikkerhet står helt sentralt i arbeidet vi skal utføre i Mo i Rana. Når man vet at ett rør veier ti tonn, så krever det stor forsiktighet og høy sikkerhet i behandlingen. Dette er også noe vi legger stor vekt på i samarbeidet med underleverandører.

Logoen vår er som en W, men det er egentlig to U-er som er sammensatt. Det symboliserer at vi ønsker å utvikle oss gjennom samarbeid med andre gjennom vår forretningsvirksomhet, sier Wilmott.

Martyn Wilmott var på besøk i Mo i Rana 13. til 15. mars, for møter med mulige underleverandører og andre. Han fløy fra Kuala Lumpur i Malaysia til Mo i Rana, en flyreise på 25 timer, og der han måtte mellomlande hele 12 ganger før han kom frem til Mo i Rana.

Wasco-konsernet ble etablert i 1994. Konsernet er børsnotert i Malaysia, og aksjekapitalen er på 500 millioner dollar. Virksomhet er primært produksjon av rør, coating av rør og korrosjonsbehandling av rør.

I tillegg til divisjon for rørledninger, har de en divisjon for olje og gass, og en for industriell service.

Martyn Wilmott er president for Pipeline Service Division i Wasco Energy Group, den ene av de tre divisjonene.
Se PDF-fil av artikkelen fra Gule Sider, nr. 2, 2013. Klikk her: GS2_2_2013

Del Del Del