I løpet av vinteren har det kommet opp nye, svarte skilt langs veiene inne i industriparken.

Bytter ut alle skilt i industriparken

22 februar, 2016 11:03 Del Del Del

Mo Industripark AS går over fra offentlig til privat skilting. Det innebærer at samtlige trafikkskilt skal skiftes ut.

Kanskje har du lagt merke til det allerede; de svarte skiltene som står langs veier og kryss inne i industriparken? Dette er de nye skiltene, som nå erstatter de tidligere trafikkskiltene inne i Mo industripark.

– Vi går over fra offentlig til privat skilting. I løpet av februar vil alle skilt være erstattet med nye skilt, sier Kjell Arne Hagen i Mo Industripark AS, avdeling MIP Eiendom.

I alt er godt over hundre skilt byttet ut. De nye skiltene har hvite symboler, tall og bokstaver, trykket på svart bakgrunn. Årsaken til at man går over fra offentlig til privat skilting er at det en revisjon av en offentlig skiltplan vil bli en meget omfattende prosess som blant annet vil innebære ombygging av deler av veinettet.

– Men at vi går over fra offentlig til privat skilting betyr ikke at nye trafikkregler gjelder. Privat skilting skal følges. Det er en forutsetning for å få lov til å kjøre inne i industriparken, understreker Hagen, I forbindelse med overgangen fra offentlig til privat skilting, endres også klassifiseringen av noen veier. De største endringene er at Svaboveien og Råjernløypa blir forkjørsveier, slik Stålløypa og Tungtransportveien har vært lenge.

 

 

Les artikkelen i pdf-format:

GuleSider_1_2016_s19

 

Del Del Del