Sugeanker-oppdraget gir arbeid for 25 ansatte ved Momek Fabrication AS i ett år. Her er Hans Marius Mastermo i samtale med områdedirektør Hans Jakob Hegge i Statoil.

Første, store subsea-ordre

14 mars, 2014 12:14 Del Del Del

– Momek Group har investert i utstyr for 10 mill. kroner for dette oppdraget, som er vår største enkeltordre så langt. Vi benytter begge verkstedshallene for fabrikasjonen, forteller Hans Marius Mastermo, divisjonsleder for fabrikasjon ved Momek Group AS.

Produksjonen av sugeankrene startet i desember. Momek Fabrication AS skal i alt produsere 25 sugeankre, mens det i de opprinnelige planene var lagt opp til å lage 35 stykker. De største har en diameter på 6 meter og er 20 meter lang, med en vekt på 120 tonn. Oppdraget gir arbeid for 25 ansatte i ett år.

Mastermo sier Subsea 7 er svært profesjonell som kunde, og at det er svært motiverende å samarbeide med dem om dette oppdraget.

– Dette er vår første, store ordre innenfor subsea-feltet. Her er det stadig nye oppdrag som legges ut i markedet, og vi tror at vårt samarbeid med Subsea 7 gir oss mulighet til å være med Subsea 7 ut i nye markeder.

Oppdraget med sugeankrene skal leveres til vårt nære havområde, og vi ønsker gjerne å kunne levere også til felt som ligger i andre sektorer, sier Mastermo.

Han sier at Momeks mål er å kunne jobbe opp mot teknologieierne, på mange forskjellige områder og mot mange forskjellige kunder.

 

Se artikkelen i pdf-versjon fra Gule Sider:

GSnr1_2014_17

 

Del Del Del