De følger prosjektets utvikling nøye, fra venstre: Wayne Marshall fra TKPS, prosjektleder Børge Henriksen fra Momek Civil AS, Henk Nijmeijer fra Wasco Coatings Norway AS, og project manager Gerco Weeink fra TKPS.

Stram framdrift for Wascobygget

9 July, 2013 16:18 Del Del Del

– Fra Wasco Coatings Norway AS får vi god tilbakemelding på framdrift og kvalitet i arbeidet, noe vi setter pris på, sier markedssjef Børge Henriksen i Momek Civil AS.

Han er prosjektleder for ombygging av kamstållageret ved Rana Industriterminal til produksjonsanlegg for Wasco. Henriksen forteller at deres første prioritet nå er å bli ferdig med alt av

betongarbeid inne i produksjonshallen. Det regner de med å være i slutten av juli. Da kan montering av produksjonsutstyr komme skikkelig i gang.

Allerede fra 8. juli starter mannskap med å montere det første produksjonsutstyret inne i produksjonshallen. For tiden er det om lag 25 personer i arbeid. De har holdt på siden begynnelsen av juni, og de vil være knyttet til prosjektet til oktober. Fra 1. august vil disse bli forsterket med ytterligere 25 personer.

– Vi har skaffet oss kapasitet til å utføre slike oppdrag. Vår styrke er fleksibiliteten i arbeidsstokken, som kan brukes på ulike prosjekter. I tillegg har vi stor bredde i fagområder og kompetanse, som er svært nyttig i prosjekt som dette, forteller prosjektleder Børge Henriksen. Han har overordnet ansvar for prosjektet, og så langt har de levert i henhold til framdriftsplanen.

– Det er spesielt at oppdraget prosjekteres mens vi jobber. Vi ligger kun ei uke etter utarbeidelse av planene med utføring av disse, sier Henriksen, som legger til at det er mange nye forhold og mange involverte aktører som de fortløpende skal forholde seg til underveis.

Det skal snart monteres åtte nye kraner inne i bygget, i tillegg til at to eksisterende kraner skal bygges om. Fire av de nye kranene har en løftekapasitet på 20 tonn, og resten på 15 tonn. Det skal også monteres nye porter, i tillegg til at det skal utføres en god del mer av stålarbeid.

– I tida framover vil det komme 60 trailere med produksjonsutstyr opp til Mo i Rana. Dette er laget i Europa av ulike leverandører, og deretter koordinert fra Nederland før forsendelse opp til Mo, forteller Henriksen.

Fra slutten av juli begynner så arbeidet med å lage fundamentering for herdekamrene i herdeanlegget, som skal ligge like øst for produksjonshallen. Dette er et anlegg på 5.000 kvadratmeter.

Videre skal de i begynnelsen av august starte arbeidet med isolering av produksjonshallen.

Fra oktober vil prøvedrift, tilpasning og justering starte opp, og i den første uka i januar skal hele anlegget være i full drift. Da vil det gå 200 rør gjennom produksjonsløypa hvert døgn.

 

 

- I tida framover vil det komme 60 trailere med produksjonsutstyr opp til Mo i Rana. Dette er laget i Europa av ulike leverandører, og deretter koordinert fra Nederland før forsendelse opp til Mo, forteller Henriksen.

– I tida framover vil det komme 60 trailere med produksjonsutstyr opp til Mo i Rana. Dette er laget i Europa av ulike leverandører, og deretter koordinert fra Nederland før forsendelse opp til Mo, forteller Henriksen.

Se PDF-fil av artikkelen fra Gule Sider, nr. 4, 2013. Klikk her: GSnr4_2013s2

Del Del Del