Tag Archive: Polarled

 • 26 november, 2015

  LEDER: Nordland er lovet ringvirkninger fra petroleumsnæringen, men det vi har sett hittil kan mer sammenlignes med glassperler.
 • 15 juli, 2015

  Onsdag 1. juli la Rem Stadt, den første supplybåten, eller Pipe Supply Vessel (PSV), til kai ved Rana Industriterminal for å hente 160 rør. I tida framover vil det komme to slike båter i døgnet til Rana Industriterminal for utskipingen av de resterende 20.000 rørene til Polarled.
 • 29 mai, 2015

  – Vi ble ferdig med hoveddelen av ordren omtrent på det tidspunktet som var planlagt, og tilbakemeldingene fra Statoil er positive. Alt er perfekt, og det ser ut for å ha vært et suksessrikt prosjekt, sier Collin Mather, commercial manager ved Wasco Energy, og kontaktperson for Statoil for Polarledprosjektet.
 • 29 mai, 2015

  Fra midten av juni er det planlagt at den hektiske perioden med å skipe ut rør og sugeankre fra Rana Industriterminal starter. Supplybåtene med rør starter utskipingen først.
 • 24 mars, 2015

  – I slutten av 2014 ble det håndtert dobbelt så mye last over kai ved Rana Industriterminal (RIT) som normalt. I uke 48 var det rekordstor aktivitet, med over 80 tusen tonn, som er rekord for en uke på RIT.
 • 8 juli, 2014

  – Dette året har vært meget hektisk for oss, med svært mye arbeid. I stor grad har vi også nådd de målene vi satte oss fra starten. Dette sier fabrikksjef Vidar Abusland ved Wasco Coatings Norway AS, som nå har kommet over i driftsfasen.
 • 12 april, 2014

  Fredag 28. mars mottok Wasco Coatings Norway AS den første forsendelsen av rør. Hele forsendelsen ble losset i løpet av vel ei ukes tid og lagt ut på lagerområdet ved Rana Industriterminal.
 • 20 desember, 2013

  Plattformsjef Sverre Østerdal på Skarvskipet er opptatt av at de som vil selge varer og tjenester til olje- og gassindustrien må kjenne sin besøkelsestid. – Samarbeid er helt sentralt for lokale og regionale aktører, understreker han.
 • 10 juli, 2013

  Tirsdag 9. juli var Statoil på besøk i Mo Industripark. Besøket var et ledd i prosjektoppfølgingen av fremdriften av anlegget til Wasco Coatings Norway AS, der rørene til Polarled fra i høst skal påføres belegg – eller coates.
 • 9 juli, 2013

  Arbeidet med å bygge om kamstållageret ved Rana Industriterminal til produksjonsanlegg for Wasco Coatings Norway AS pågår for fullt.
 • 9 juli, 2013

  Kamstållageret ved Rana Industriterminal bygges om til produksjonsanlegg for Wasco Coatings Norway AS. Første prioritet nå er å bli ferdig med alt av betongarbeid inne i produksjonshallen.
 • 24 juni, 2013

  Den 10, juni 2013 ble den nye krana ved Rana Industriterminal satt i normal drift. Samtidig ble kran 44 demontert. Denne krana har vært et landemerke i Mo i Rana i mer enn 40 år. Industriterminalen har nå fire moderne og effektive kranser, som sikrer god driftsikkerhet. Rana Industriterminal AS er derfor godt rustet til å utføre losse- og lasteoppgaver i tiden som kommer, inkludert alle rørene til Wasco Coatings Norway AS som skal inn for å få belegg før de skal legges på havbunnen i Polarled.
 • 24 juni, 2013

  – Den største betydningen av denne ordren er de ringvirkningene den gir oss. Momek Group AS vil sitte igjen med økt kompetanse og konkurransekraft, og samarbeidet med Subsea 7 SA gir renommé og referanser. Gjennom oppdraget vil vi få etablert gjennomføringsmetoder i forhold til de krav som stilles i dette markedet. Dette sier markedssjef Roger Lund i Momek Fabrication AS.