Rem Stadt is about to dock. This is an important day for Wasco Coatings Norway AS, where the employees are ready to ship the pipes. The first pipes are on board, and all in all 160 pipes were loaded on board, before the supply ship headed out towards Aasta Hansteen and Polarled.

Rørutskiping fra RIT

15 juli, 2015 9:08 Del Del Del

Onsdag 1. juli la Rem Stadt, den første supplybåten, eller Pipe Supply Vessel (PSV), til kai ved Rana Industriterminal for å hente 160 rør.

I tida framover vil det komme to slike båter i døgnet til Rana Industriterminal for utskipingen av de resterende 20.000 rørene til Polarled.

Samtidig var det siste dag med utskiping av rør fra forhåndslagringen i Kristiansund. Wasco Coatings Norway AS har den siste måneden hatt klargjøring og vasking av rørene, etter at de var ferdig med belegging av betong (coating av rørene) tidligere i vår. Totalt har de belagt 40.000 rør, og i vinter ble halvparten av disse skipet ned til Kristiansund for forhåndslagring.

– I tida framover vil det ankomme to PSV daglig til Mo for å hente rør. Det er i alt seks supplybåter (PSV-er) som går i kontinuerlig trafikk ut til feltet, 24 timer i døgnet, sju dager i uka, forteller project engineer Teoh Chuen Seng ved Wasco Coatings Norway AS.

Han forteller at antall rør som den enkelte PSV tar med ut på feltet varierer mellom 115 og 160, avhengig av størrelsen på båten.

Legging av Polarled, rørledningen fra Nyhamna til Aasta Hansteen-plattformen, har en fremdrift på 3,5 til 4 km i døgnet, som tilsvarer om lag 300 rør. Arbeidet vil pågå fram til september.

– Våre ansatte er klar til jobben med utskiping av rørene, og vi har hatt Statoil her i flere dager for gjennomgang av prosedyrer og inspeksjon av rørene som skal utskipes, forteller project engineer Teoh Chuen Seng ved Wasco Coatings Norway AS.

To rør lastes om bord i Rem Stadt. I bakgrunnen ser vi klargjøring for utskiping av sugeankrene, som Momek Fabrication AS har produsert. De skipes ut i tre vendinger, den første var den første helga i juli.

To rør lastes om bord i Rem Stadt. I bakgrunnen ser vi klargjøring for utskiping av sugeankrene, som Momek Fabrication AS har produsert. De skipes ut i tre vendinger, den første var den første helga i juli.

 

 

Les artikkelen i PDF-versjon:

GSnr4_2015_s9

Del Del Del